Az eper és a rebarbara csodás páros. Tökéletesen kiegészítik egymást. A klasszikus pitét, most epres rebarbarás morzsás sütiként gondoltam újra.

Hozzávalók az epres rebarbarás morzsasütihez:

epres_rebarbaras_morzsasuti (2)

Hozzávalók a tésztához: 200 g liszt, 100 g vaj, 50 g porcukor, 1 tojás.

A töltelékhez kell: 2-3 szár rebarbara, 50 dkg eper, 6 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kukoricakeményítő.

A morzsához: 15 dkg liszt, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg margarin

Az epres rebarbarás morzsasüti elkészítése:

Először is egy tálba beleszórjuk a lisztet, a felkockázott vajat, és a cukrot, majd gyorsan összemorzsoljuk őket.

pite
pite

Ha ez megvan, akkor beleüthetjük a tojást, és összeállítjuk a puha tésztát.

pite
pite

Ha kész van, egy fóliába tekerjük a gombócot, és egy órára a hűtőbe tesszük.

pite

Ezek után elkészítjük a tölteléket. Fogjuk a fél kg epret, kicsumázzuk, tetszés szerint feldaraboljuk, és egy tálba öntjük. Utána elővesszük a rebarbarát, a felső réteget lehúzzuk róla, majd hasonló méretűre felkockázzuk, mint az epret.

pite

Ahol már nagyon kemény a zöldség, azt már ne vágjuk, csak addig, amíg könnyen tudunk dolgozni vele.

Derult-egbol-terhesseg

Hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt, majd jól összekeverjük a tölteléket.

pite

Majd elkészítjük a morzsát is. Egy tálba szórjuk bele a lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot és a margarint, majd kézzel morzsoljuk össze a hozzávalókat.

epres_rebarbaras_morzsasuti (3)
epres_rebarbaras_morzsasuti (4)

Ha letelt az egy óra, akkor kivesszük a hűtőből a tésztát, lisztezett felületen átgyúrjuk kicsit, és kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Igyekezzünk valamennyire felvenni a piteformánk alakját.

pite

Aztán helyezzük rá a tésztát a formára. Egyengessük el úgy, hogy mindenhova kerüljön tészta.

pite
pite

Időközben a töltelékünk jó sok levet eresztett, próbáljuk ezt a tál alján hagyni, és csak a gyümölcsöt rákanalazni a tésztára.

epres_rebarbaras_morzsasuti (5)

Végül pedig szórjuk rá egyenletesen a morzsát.

epres_rebarbaras_morzsasuti (6)

Nincs más dolgunk, mint 180°C, légkeveréses, előmelegített sütőben, kb 25-30 perc alatt készre sütni a pitét.

Íme az elkészült epres rebarbarás morzsasüti:

epres_rebarbaras_morzsasuti (1)

Jó étvágyat hozzá!

Egyéb rebarbarás finomságra vágysz? Készítsd el ezt a csokis, epres, rebarbarás piskótát!

Ha pedig szeretnél többet olvasni arról, hogy milyen egészséges a rebarbara, kattints ide!

Azanyja

Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom

Oszd meg a barátaiddal a bejegyzést