A rebarbarával tavaly ismerkedtem meg, és azt hiszem elmondhatom, hogy szerelem volt első kóstolásra. Persze csak úgy önmagában nem túlságosan finom, hiszen egy savanykás ízű zöldségről beszélünk, de amikor eperrel készítünk belőle süteményt, akkor abból csakis valami isteni finomság sülhet ki. Én most még ezen is túlmentem, hiszen csokidarabokat is sütöttem a piskótába.

Hozzávalók a rebarbarás epres csokis piskótához:

Rebarbarás piskóta eperrel csokival

25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 25 dkg margarin, 5 db tojás, 25 dkg rebarbara, 25 dkg eper, 10 dkg csoki, fél csomag sütőpor – 25×35-ös tepsi

A rebarbarás epres csokis piskóta elkészítése:

Először is mossuk meg a kicsumázott epret és a rebarbaraszárról húzzuk le a legfelső réteget. Ezután vágjuk fel őket kb. egyforma darabokra.

Rebarbarás piskóta eperrel csokival

Egy tálban olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a cukrot és a tojásokat, majd habverővel keverjük össze ezeket.

Rebarbarás piskóta eperrel csokival
Rebarbarás piskóta eperrel csokival

Ezek után szórjuk bele a lisztet és a sütőport, és keverjük csomómentesre a tésztát.

Rebarbarás piskóta eperrel csokival

A csokit tördeljük fel apró darabokra.

Rebarbarás piskóta eperrel csokival

Ha az eper és a rebarbara eresztett vizet, akkor azt öntsük le, majd szórjuk bele a csokidarabokkal együtt a tésztához.

Rebarbarás piskóta eperrel csokival

Óvatosan keverjük össze a hozzávalókat.

Rebarbarás piskóta eperrel csokival

Egy sütőpapírba bélelt tepsibe öntsük ki a masszát, majd a 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 40-45 perc alatt.

Rebarbarás piskóta eperrel csokival

Íme a rebarbarás epres csokis piskótánk:

Rebarbarás piskóta eperrel csokival

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretnél más rebarbarás receptet is kipróbálni, akkor ajánlom az epres-rebarbarás pitémet.

Ha pedig többet szeretnél megtudni magáról a rebarbaráról és arról, hogy mennyire egészséges, akkor ajánlom ezt az oldalt.

Azanyja

Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom

Oszd meg a barátaiddal a bejegyzést