Halloween alkalmából egy nagyon finom, ropogós, omlós boszorkányujj süti recepttel készültünk a lányommal. Nagyon mutatós, „véresen” étvágygerjesztő, ám klasszikus sütiről van szó. Rémisztő köntösben.
Hozzávalók a boszorkányujj süti recepthez:
Az alábbi mennyiség 45 boszorkányujj süti elkészítéséhez elegendő.
400 g liszt, 140 g margarin, 220 g porcukor, 5 db tojássárgája, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 db citrom reszelt héja, 45 szem hántolt mandula/tökmag, 1 db tojásfehérje a kenéshez, 1-2 evőkanál piros színű lekvár
A boszorkányujj süti recept elkészítése:
Egy tálba vagdossuk bele a margarint és öntsük hozzá a porcukrot. Keverjük össze őket. Ha nehezen megy, 30 másodpercre tegyük be a tálat a mikróba, úgy könnyebb lesz összedolgozni.
A többi összetevőt a mandula, a tojásfehérje és a lekvár kivételével adjuk a tésztához. Gyúrjunk belőle tésztát. Fóliázzuk be, és tegyük fél órára hűtőbe.
Ha letelt a fél óra, tépdessünk a tésztából kisebb darabokat. Először csináljunk gombócokat, majd formázzunk hengereket belőlük, kb. akkorákat, mint a mutatóujjunk.
A bosziujjakat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk közöttük helyeket, mert kb. a duplájára meg fognak dagadni. Majd késsel vagdossuk be az „ujjperceket”.
A bosziujjak végébe nyomjuk bele a mandulát. Végül az ujjvégeket kenjük le tojásfehérjével.
180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen süssük 15 perc alatt aranybarnára az ujjakat.
Ha kihült a süti, egy fogpiszkáló segítsével kenjük fel a lekvárt a véres hatásért.
Íme az elkészült boszorkányujj sütink:
Jó étvágyat hozzá!
Ha hasonló, egyszerű, de dekoratív sütire vágysz, készíts halloween temető sütit.
Ha titeket is érdekel, hogy milyen hagyományai vannak itthon a tökfaragásnak, akkor erről is tudtok olvasni nálam.
Ha pedig kreatívkodni támadt kedvetek halloween alkalmából, itt találtok 4 egyszerűen elkészíthető dekorációt.
Az eredeti receptet itt olvashatjátok.
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂