A muffin az az egyszerű sütemény, amit bárki, bármikor és bármilyen töltelékkel el tud készíteni. Én igyekszem legalább havonta egyszer sütni muffint, mindig az aktuális idény gyümölccsel, hiszen tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul nagyon finom is.

Hozzávalók az epres-rebarbarás muffinhoz:

epres-rebarbaras muffin

30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 15 dkg margarin, 1 sütőpor, 2 tojás, 1 dl tej, 1 szár rebarbara, másfél marék eper

Az epres-rebarbarás muffin elkészítése:

Egy edénybe feltörjük a tojásokat, és habosra keverjük a cukorral.

epres-rebarbaras muffin
epres-rebarbaras muffin

Majd beletesszük a felkockázott margarint és jól elkeverjük.

epres-rebarbaras muffin
epres-rebarbaras muffin

Ezek után hozzáadjuk a tejet, a sütőport és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.

epres-rebarbaras muffin
epres-rebarbaras muffin

Az epret kicsumázzuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A rebarbarát is megtisztítjuk, lehúzzuk a felső rétegét és ugyanekkora darabokra szeleteljük. Addig lehet vágni, amíg még simán viszi a kés.

Derult-egbol-terhesseg
epres-rebarbaras muffin

Ha megvagyunk, beleöntjük a gyümölcsöt és a zöldséget a tésztába, és alaposan elkeverjük.

epres-rebarbaras muffin
epres-rebarbaras muffin

Végül kikanalazzuk a tésztát a muffinformába, és előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 20 perc alatt készre sütjük.

epres-rebarbaras muffin

Íme az elkészült, epres-rebarbarás muffinunk:

epres-rebarbaras muffin

Érdemes tűpróbát csinálni, hogy biztosan átsült-e a tészta. És csak akkor kezdjük el befalni az epres-rebarbarás muffinokat, ha már kihültek kissé, különben a tészta még a papírhoz fog ragadni!

Jó étvágyat hozzá!

Ha a muffinnál is egyszerűbb sütire vágysz, ajánlom a kókuszgolyó elkészítését!

És ha te is imádod az eper és a rebarbara párosát, akkor kóstold meg ezt az isteni morzsa pitét.

Még több muffinreceptet találhatsz ezen az oldalon.

Azanyja

Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂

Pin It on Pinterest

Megosztom

Oszd meg a barátaiddal a bejegyzést