A muffin az az egyszerű sütemény, amit bárki, bármikor és bármilyen töltelékkel el tud készíteni. Én igyekszem legalább havonta egyszer sütni muffint, mindig az aktuális idény gyümölccsel, hiszen tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul nagyon finom is.
Hozzávalók az epres-rebarbarás muffinhoz:
30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 15 dkg margarin, 1 sütőpor, 2 tojás, 1 dl tej, 1 szár rebarbara, másfél marék eper
Az epres-rebarbarás muffin elkészítése:
Egy edénybe feltörjük a tojásokat, és habosra keverjük a cukorral.
Majd beletesszük a felkockázott margarint és jól elkeverjük.
Ezek után hozzáadjuk a tejet, a sütőport és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Az epret kicsumázzuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A rebarbarát is megtisztítjuk, lehúzzuk a felső rétegét és ugyanekkora darabokra szeleteljük. Addig lehet vágni, amíg még simán viszi a kés.
Ha megvagyunk, beleöntjük a gyümölcsöt és a zöldséget a tésztába, és alaposan elkeverjük.
Végül kikanalazzuk a tésztát a muffinformába, és előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Íme az elkészült, epres-rebarbarás muffinunk:
Érdemes tűpróbát csinálni, hogy biztosan átsült-e a tészta. És csak akkor kezdjük el befalni az epres-rebarbarás muffinokat, ha már kihültek kissé, különben a tészta még a papírhoz fog ragadni!
Jó étvágyat hozzá!
Ha a muffinnál is egyszerűbb sütire vágysz, ajánlom a kókuszgolyó elkészítését!
És ha te is imádod az eper és a rebarbara párosát, akkor kóstold meg ezt az isteni morzsa pitét.
Még több muffinreceptet találhatsz ezen az oldalon.
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂