Az eper és a rebarbara csodás páros. Tökéletesen kiegészítik egymást. A klasszikus pitét, most epres rebarbarás rácsos sütiként gondoltam újra.

Hozzávalók az epres rebarbarás sütihez:

Hozzávalók a tésztához: 220 g liszt, 130 g margarin, 60 g barna cukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor

A töltelékhez kell: 3-4 szár rebarbara, 500 g eper, 150 g barna cukor, 1 evőkanál kukoricakeményítő,

2 cs. vaníliás cukor

Az epres rebarbarás süti elkészítése:

Fogjuk a fél kg epret, kicsumázzuk, tetszés szerint feldaraboljuk, és egy tálba öntjük. Utána elővesszük a rebarbarát, a felső réteget lehúzzuk róla, majd hasonló méretűre felkockázzuk, mint az epret. Ahol már nagyon kemény a zöldség, azt már ne vágjuk, csak addig, amíg könnyen tudunk dolgozni vele. Hozzáadjuk a cukrokat és a keményítőt, majd jól összekeverjük a tölteléket, és félretessszük a tálat.

epres-rebarbarás süti
epres-rebarbarás süti

Egy tálba beleszórjuk a lisztet és a felkockázott vajat, majd gyorsan összemorzsoljuk őket.

epres-rebarbarás süti
epres-rebarbarás süti

Majd beleütjük a tojást, hozzászórjuk a cukrokat, a sütőport, és összegyúrjuk őket.

epres-rebarbarás süti
epres-rebarbarás süti

A tészta egynegyedét félretesszük, a nagyobbik felét pedig lisztezett felületen átgyúrjuk kicsit, és kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Igyekezzünk valamennyire felvenni a piteformánk alakját. Aztán helyezzük rá a tésztát a formára.

Derult-egbol-terhesseg

Egyengessük el úgy, hogy mindenhova kerüljön tészta. Ha kell, csípjünk le darabokat a félretett tésztából, hogy mindenhova jusson a piteformában.

epres-rebarbarás süti
epres-rebarbarás süti

Időközben a töltelékünk jó sok levet eresztett, ezt öntsük le róla, és csak a gyümölcsöt kanalazzuk rá a tésztára.

epres-rebarbarás süti

A maradék tésztát nyújtsuk ki, vágjuk fel csíkokra és rácsozzuk be a sütit.

epres-rebarbarás süti

Nincs más dolgunk, mint 180°C, légkeveréses, előmelegített sütőben, kb 25-30 perc alatt készre sütni a pitét.

Íme az elkészült epres rebarbarás süti:

epres-rebarbarás süti

Jó étvágyat hozzá!

Egyéb rebarbarás finomságra vágysz? Készítsd el ezt a csokis, epres, rebarbarás piskótát!

Ha pedig szeretnél többet olvasni arról, hogy milyen egészséges a rebarbara, kattints ide!

Azanyja

Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂

Pin It on Pinterest

Megosztom

Oszd meg a barátaiddal a bejegyzést