Ahogy azt sokan tudjátok, imádok mindent, ami süti, desszert, nasi, de a nyári melegben még én sem bírom rávenni magamat arra, hogy bekapcsoljam a sütőt, vagy a kelleténél többet álljak a tűzhely mellett. Így amikor eszembe jutott, hogy jaj de jó volna enni valami finomságot, elkértem egy barátnőm tuti gofri receptjét, és gyorsan el is készítettem azt.
Korábban is próbáltam már a netről különféle gofri recepteket, de egyik sem volt az igazi. Vagy túl folyós volt a tészta, vagy túl sűrű, olyan is volt, hogy olyan kemény lett a kisült gofri, hogy a kukában landolt, így úgy voltam vele, hogy nem érdekel, ha kicsit macerásabb elkészíteni a barátnőm ajánlotta tésztát, ha annak biztosan jó lesz a végeredménye.
A következő recept valóban nem a leggyorsabban elkészíthető, de így is kb. fél óra volt összeállítani a tésztát, szóval bátran ajánlom, hogy próbáljátok ki, mert aki kóstolta a kész gofrimat, az mind megnyalta a tíz ujját.
Íme a hozzávalók 17 darab gofrihoz:
10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 35 dkg liszt, 4 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, ½ cs. sütőpor, 1 citrom reszelt héja és leve, csipet só, 1 dl víz, 3 merőkanál tej (2, 2 dl), olaj a sütő lekenéséhez
Egy tálba felkockázzuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, belereszeljük a citromhéjat, és belefacsarjuk a levét, majd ezeket jól összekeverjük.
Egy másik tálba kiöntjük a lisztet, abból egy evőkanállal hozzáadunk a tésztához, és belekeverjük.
Ezek után szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket egy tálba tesszük, a sárgájukat pedig hozzáadjuk a tésztához a sütőporral együtt.
Az egészet összekeverjük.
Majd felválta hol a lisztből, hol a vízből/tejből adunk hozzá, és így csomómentesre el tudjuk keverni.
Egy sűrű masszát kapunk.
Ezek után a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és ha kész van, óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Ezek után nincs más dolgunk, mint hűtőbe tenni a tésztát egy fél órára, majd süthetjük is ki.
Kakaóval, lekvárral, nutellával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretnétek kipróbálni egy isteni és egyszerű lávasütit, akkor ajánlom ezt a receptemet.
Ha pedig szeretnétek további trükköket olvasni a gofri készítéséről, akkor kattintsatok ide: http://www.mindmegette.hu/feloras-finomsag-a-gofri-53666/
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂