Az eper és a rebarbara csodás páros. Tökéletesen kiegészítik egymást. A klasszikus pitét, most epres rebarbarás rácsos sütiként gondoltam újra.
Hozzávalók az epres rebarbarás sütihez:
Hozzávalók a tésztához: 220 g liszt, 130 g margarin, 60 g barna cukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor
A töltelékhez kell: 3-4 szár rebarbara, 500 g eper, 150 g barna cukor, 1 evőkanál kukoricakeményítő,
2 cs. vaníliás cukor
Az epres rebarbarás süti elkészítése:
Fogjuk a fél kg epret, kicsumázzuk, tetszés szerint feldaraboljuk, és egy tálba öntjük. Utána elővesszük a rebarbarát, a felső réteget lehúzzuk róla, majd hasonló méretűre felkockázzuk, mint az epret. Ahol már nagyon kemény a zöldség, azt már ne vágjuk, csak addig, amíg könnyen tudunk dolgozni vele. Hozzáadjuk a cukrokat és a keményítőt, majd jól összekeverjük a tölteléket, és félretessszük a tálat.
Egy tálba beleszórjuk a lisztet és a felkockázott vajat, majd gyorsan összemorzsoljuk őket.
Majd beleütjük a tojást, hozzászórjuk a cukrokat, a sütőport, és összegyúrjuk őket.
A tészta egynegyedét félretesszük, a nagyobbik felét pedig lisztezett felületen átgyúrjuk kicsit, és kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Igyekezzünk valamennyire felvenni a piteformánk alakját. Aztán helyezzük rá a tésztát a formára.
Egyengessük el úgy, hogy mindenhova kerüljön tészta. Ha kell, csípjünk le darabokat a félretett tésztából, hogy mindenhova jusson a piteformában.
Időközben a töltelékünk jó sok levet eresztett, ezt öntsük le róla, és csak a gyümölcsöt kanalazzuk rá a tésztára.
A maradék tésztát nyújtsuk ki, vágjuk fel csíkokra és rácsozzuk be a sütit.
Nincs más dolgunk, mint 180°C, légkeveréses, előmelegített sütőben, kb 25-30 perc alatt készre sütni a pitét.
Íme az elkészült epres rebarbarás süti:
Jó étvágyat hozzá!
Egyéb rebarbarás finomságra vágysz? Készítsd el ezt a csokis, epres, rebarbarás piskótát!
Ha pedig szeretnél többet olvasni arról, hogy milyen egészséges a rebarbara, kattints ide!
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂