Nyáron, bármennyire is szeretek sütni, nehezen veszem rá magamat, hogy nekiálljak a konyhában serénykedni. Szerencsére rengeteg olyan házi készítésű finomság van, amihez nem kell a sütőt bekapcsolni, így ilyenkor is tudok a hobbimnak hódolni. Íme egy könnyű, isteni finom, sütés nélküli citromos süti, meleg napokra. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy abszolút kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.
Hozzávalók a sütés nélküli citromos sütihez:
25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta, 12 evőkanál cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dl habtejszín, 5 dl tejföl, 2 citrom (vagy egy nagyobb, lédúsabb), egy marék málna (opcionális)
A sütés nélküli citromos süti elkészítése:
Először is keverjük el a tejfölt a krisztálycukorral és a vaníliás cukorral. Majd a megmosott citrom héját reszeljük bele, és facsarjuk hozzá a levét is.
Majd a habtejszínt öntsük egy tálba, és verjük kemény habbá.
Ha ez megvan, akkor a tejszínt óvatosan forgassuk bele a tejfölös cukorba, és keverjük el alaposan.
Egy jénai tál aljába rakjuk sorba a babapiskóta felét úgy, hogy nagyjából az egész aljat befedje. Majd bőségesen kanalazzunk rá a masszából.
Majd jöhet még egy sor babapiskóta és legfelülre a krém másik fele kerüljön.
A sütemény tetejét én málnával díszítettem, az nagyon jól harmonizál a tejszínes, citromos alapízzel.
Miután elkészültünk, tegyük a tálat lefedve a hűtőbe jó pár órára, akár egy egész éjszakára, hogy a babapiskóta beszívja a masszát és megpuhuljon.
Íme az elkészült sütés nélküli citromos süti:
Jó étvágyat hozzá!
Ha tovább, sütés nélküli finomságokra vágysz, akkor ajánlom a világ legegyszerűbb desszertjét, a kókuszgolyót!
A recept alapötletét innen vettem.
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂