Bevallom, a tortakészítés nem a kedvenc elfoglaltságom. Nem is igazán tudom ennek az okát, hiszen sütni amúgy nagyon szeretek. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni a piskótaalapot. Főleg, ha megvan a kellő motiváció. Ezt a pudingos gyümölcstortát a kisfiam első születésnapja alkalmából sütöttem. És valószínűleg pont ezért, élveztem is.
A pudingos gyümölcstorta hozzávalói:
A piskótához: 6 tojás, 5 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál (barack)lekvár
A tetejére: vaníliás pudingpor és az ehhez szükséges cukor- és tejmennyiség, gyümölcsök (én két banánt, két kivit és két mandarint használtam) illetve 1 csomag tortazselé (a képen véletlenül zselatin szerepel, de tortazselé kell hozzá)
A pudingos gyümölcstorta elkészítése:
Először is szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket egy nagyobb tálba, míg a sárgákat egy kisebb tálba tesszük.
Majd habverővel verjük keményre a tojásfehérjét. Ez eltarthat pár percig. Ha kész, kanalazzuk bele a cukrot és keverjük tovább.
Ha elég kemény már a hab, öntsük bele a tojássárgákat és óvatosan keverjük össze.
Végül kanalazzuk bele a lisztet és azt is lassan keverjük össze.
A tésztát öntsük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába.
160-170 °C-ra előremelegített sütőben süssük meg 20-25 perc alatt.
Ha megsült, vegyük ki és takarjuk le egy konyharuhával. Amíg hül a piskóta, addig készítsük el a vaníliás pudingot.
A torta teteje időközben kissé besüpped majd. Ha kihűlt, akkor vegyük ki a tortaformából.
Egy éles késsel vágjuk félbe a tortát, vegyük le a tetejét és az az alsó részét kenjük le baracklekvárral.
Ha megvagyunk, rakjuk vissza a tetejét és csatoljuk vissza a tortaformát. Amikor már nem forró a puding, öntsük rá a tortára.
Ezek után nincs más dolgunk, mint hogy a feldarabolt gyümölcsökkel díszítsük fel a tortát, majd az elkészített tortazselét öntsük rá.
Íme az elkészült pudingos gyümölcstorta:
Jó étvágyat hozzá!
Ha pedig valami csokis sütire vágynál, próbáld ki ezt a könnyen elkészíthető kakaóscsiga receptet.
További receptjeimért látogass el a Pinterestre.
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂