Nagy kedvenc a családban a lekváros piskótatekercs, de valamiért mindig azt gondoltam, hogy túl macerás elkészíteni. Aztán a kiváncsiságom végül felülkerekedett és csináltam egy próbaadagot. Nos, legközelebb egy egész tepsivel fogok sütni, mert 10 perc alatt elfogyott. És hidd el, nagyon egyszerű az elkészítése ennek az isteni lekváros piskótatekercsnek.
Hozzávalók a lekváros piskótatekercshez:
5 ek liszt, 4 ek cukor, 1 ek víz, 6 db tojás, 1 cs sütőpor, csipet só, 10 dkg baracklekvár, 1 ek porcukor
Az isteni lekváros piskótatekercs elkészítése:
Vegyünk elő két külön tálat, válasszuk szét a tojásfehérjéket és a sárgákat. A fehérjéhez adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, egy csipet sót és robotgéppel verjünk belőle kemény habot. A tojássárgákhoz adjuk hozzá a maradék három evőkanál cukrot és az evőkanál vizet, majd keverjük habosra.
Ha készen vagyunk, öntsük hozzá a felvert tojásfehérje habot a sárgájához. Egy új tálba mérjük ki a lisztet és a sütőporral keverjük azt el. Majd adjuk hozzá a tojáshabhoz és óvatosan keverjük el.
Egy kb 25X35-ös méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. Előmelegeített sütőben, légkeverésen, 180 °C-on 10 perc alatt süssük világosbarnára.
Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk fejjel lefelé a tésztát és óvatosan tekerjük fel a piskótát.
Ha kihűlt, tekerjük ki, kenjük meg baracklekvárral és ismét tekerjük fel. Szitáljunk rá porcukrot, majd ferdén szeletelve tálalhatjuk is.
Íme az elkészült lekváros piskótatekercs:
Jó étvágyat hozzá!
Ha az édes után valami sósra vágynál, készítsd el ezt a finom, egyszerű sajtos rudat is, szalonnával a tetején.
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂