Úgy tűnik idén mégsem marad el a nyár, és melegszik az idő végre. Ez persze azt is jelenti, hogy bármennyire is imádok sütni, egyre kevésbé lesz kedvem begyújtani a sütőt. Sebaj, szerencsére tele vagyok sütés nélküli desszert ötletekkel. És most jöjjön is egy ilyen. A világ egyik legegyszerűbb desszertjét, a kókuszgolyót készítettük el.
Az a jó a kókuszgolyóban, hogy nem csak egyszerű elkészíteni, de gyorsan is megvan, ráadásul szerintem mindenki szereti. Bár többféle variációja létezik, van, aki meggyet rak bele, van, aki kávéval bolondítja meg az ízét, én mégis inkább azt szeretem, amikor semmi nincs benne.
Hozzávalók a kókuszgolyóhoz
0,5 kg darált háztartási keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag kókuszreszelék, 2 dl tej
A kókuszgolyó elkészítése
A darált háztartási kekszet öntsük ki egy tálba, vágjuk bele a margarint, öntsük hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot, a kakaóport, és keverjük el ezeket.
A 2 dl tejet adjuk hozzá. Ha esetleg száraznak ítéljük meg a tésztát, akkor mehet még bele egy kevés. A cél, hogy formázható állagot kapjunk.
Egy külön tálba szórjuk ki a kókuszreszeléket. Nedves kézzel formáljunk golyókat a masszából, és forgassuk meg őket a kókuszban. Tényleg érdemes legalább minden második golyónál benedvesíteni a kezünket. Egyrészt így könnyebb lesz a kókuszgolyókat megformázni, másrészt a reszelék is jobban fog a golyókra tapadni.
A kész kókuszgolyókat lefóliázva tegyük a hűtőbe, már persze, ha a készítés során nem fogy el az összes 😊
És íme a kész kókuszgolyók:
Jó étvágyat hozzá!
Ha pedig a kókuszgolyóról a meggy jutott eszedbe, akkor készíts egy jó meggyes piskótát is.
Ha esetleg kipróbálnál egy különlegesebb kókuszgolyót, akkor ajánlom ezt a fehér csokis verziót.
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂