Az isler, gyerekkorom kedvenc sütije. Mindig is a piroslekváros verziót szerettem jobban, de persze a baracklekváros is gyorsan elfogyott. Eddig csak bolti verziót ettem, és valamiért nagyon bonyolultnak tűnt ahhoz, hogy magam készítsem el. Aztán szembe jött velem egy könnyűnek tűnő, egyszerű isler recept és kipróbáltam. Tényleg pikk-pakk elkészült.
Hozzávalók a könnyű és egyszerű islerhez
15 dkg liszt, 10 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 kk fahéj, 10 dkg étcsoki, 10 dkg sűrű lekvár, kókuszreszelék (ízlés szerint)
A könnyű és egyszerű isler elkészítése
Egy tálba vagdossuk bele a margarint, öntsük hozzá a lisztet, a porcukrot és a fahéjat. Gyúrjunk belőle gombócot, és azt tegyük be a hűtőbe negyed órára.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, nyújtsuk ki azt kb. 3 mm vastagságúra. Egy pohár vagy nagyobb pogácsaszaggató segítségével vágjunk páros számú karikákat belőle.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire. 180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 10 perc alatt süssük ki a korongokat. Miután kihültek a karikák, a felére kanalazzunk lekvárt, majd ragasszuk őket össze a nem lekvárosokkal.
Hagyjuk állni az islert. Addig is, vízgőz fölött olvasszuk meg az étcsokit. Majd az isler egyik oldalát mártsuk bele a sűrű masszába. Utána szórhatunk rá kókuszreszeléket is.
Végül tegyük egy órára a hűtőbe az islereket, hogy rádermedjen a csoki.
Íme az elkészült isler
Jó étvágyat hozzá!
Ha már elől van a lekvár, ajánlom, hogy készítsetek egy szintén nagyon egyszerű sütit, a lekváros tekercset.
Az eredeti receptet innen vettem.
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂