Jöhet még egy karácsonyi finomság? Egy klasszikus linzer, zsírral, ahogy anno készítették az asszonyok, és házilekvárral, hála a Dédának és a Mamának. 😊

Íme a hozzávalók:

20 dkg liszt, 7 dkg zsír, 6 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl, 1 üveg lekvár

Elkészítés:

Míg elkezdtem előkészíteni a tennivalókat, történt egy kis baleset.

K. fent ült a pulton, hol máshol fontoskodott volna, és amíg én a tojásokat választottam szét, ő kitalálta, hogy megsimogatja a karácsonyi dekor égőket (az e heti heppje az, hogy mindig mindent meg szeretne simogatni), és hiába állt Apa mellette, felborított egy vázát a nagy simogatás közben. A váza ripityára tört, de szerencsére nem lett senkinek semmi baja. Szóval csak óvatosan a konyhában!

Miután Apa eltakarította a szilánkokat, nekiláthattunk a tésztának. K. segített összeöntögetni a lisztet, a cukrot, a zsírt és a sütőport, elmorzsoltam a hozzávalókat, utána jöhetett bele a tojássárgája és a tejföl, és elkezdtem kinyújtani a tésztát.

Közben K. új murit talált magának. Mi gyűjtjük a kupakokat, no azokból rakott ki „vonatot”, de addig is legalább tudtam nyugiba haladni a szaggatással 😀

De aztán persze észbe kapott a kisasszony, hogy pont valami fontos dologból marad ki, így elpakolta a kb. 20 kupakot és jöhetett a szaggatás… Hmm. Ez a puha tészta nem feltétlenül gyerekbarát 😀 Talán jövőre már kevésbé lesz macerás a „trancsírozás”.

Ja, és K. tuti az én lányom, egy gyanútlan pillanatban fogott egy kis nyerstésztát, és a szájába dugta. Majd elégedetten nyammogott, hogy milyen finom. Én megértem, kétpofára zabálom a nyerstészta minden verzióját, de mindig úgy csináltam, hogy K. sose lássa 😀

De hát a gének 😀

Dupla adagot sütöttem, ebből 27 darab alj és 27 darab középen „kilyukasztott” felső rész lett összesen.

Ez a süti is fémdobozban hetekig eláll, de ha erre szánjátok, akkor a lekvárt ne tegyétek közé, mert kiszárad, illetve el is kezdhet megromolni a lekvár.

Íme a végerdemény:

 

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretnétek kipróbálni egy másik, sokáig elálló, finom áfonyás receptet, azt itt találhatjátok, itt pedig arról olvashattok, hogy készítem a mézeskalácsot. Végül egy jó gyümölcskenyér receptért katt ide.

Az eredeti receptet itt olvashatjátok: https://divany.hu/offline/2014/10/16/igy_keszul_a_tokeletes_linzerkarika/

Azanyja

 

Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂

 

Pin It on Pinterest

Megosztom

Oszd meg a barátaiddal a bejegyzést