Ha szeretnél egy gyorsan elkészíthető, még másnap is puha pogácsa receptet kipróbálni, akkor ezt a juhtúrós finomságot ajánlom figyelmedbe.
Íme a hozzávalók:
60 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 ek só, 1 dl tejföl, 15 dkg tehéntúró, 15 dkg juhtúró, 25 dkg margarin, 25 dkg sajt, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kevés cukor és liszt, + még 1 tojás a pogácsák lekenéséhez.
Elkészítés:
Először is egy bögrébe melegítsük meg a tejet, adjunk hozzá egy kevés lisztet és cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Egy kelesztőtálba a két tojássárgáját, a sót, a tejfölt és a kétféle túrót tegyük bele.
A margarint a mikróban olvasszuk meg (nekem másfél perc kellett ehhez).
Majd a forró margarint öntsük hozzá a túrós alaphoz, és keverjük simára.
Ha ez megvan, akkor öntsük a tálba a lisztet és az élesztős tejet.
Gyúrjuk össze az egészet, és egy lágy tésztát fogunk kapni, amit kelesszünk fél órán át.
Ha letelt a fél óra, a tésztát gyúrjuk át még egyszer lisztezett felületen.
Majd nyújtsuk ki, szórjuk meg a lereszelt sajt egy részével, és tekerjük fel, mint egy piskótatésztát.
Jól gyúrjuk át, hogy a sajt mindenhova egyenletes eljusson, majd nyújtsuk ki ismét a tésztát jó 1,5 cm vastagságúra, és kezdhetjük is a szaggatást.
Nincs más hátra, mint a felvert tojással lekenni a pogácsák tetejét, és sajttal megszórni.
Végül 180 °c-ra előmelegített sütőben, légkeverésen egy fél óra alatt megsütjük a pogácsákat (nekem összesen 2 tepsinyi lett).
Íme a végeredmény:
Jó étvágyat hozzá.
Ha pedig kipróbálnál egy finom meggyes-diós piskóta receptet is, kattints ide!
Forrás: https://nlc.hu/forum/?fid=441&csatid=19&topicid=302087
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂