Míg én édesszájúnak számítok, addig Apa inkább a sós sütikért van oda, és mivel a kislánynak meg gyakorlatilag mindegy, hogy mi kerül nasiként a tányérjára, ma úgy döntöttem, hogy Apának kedvezek.

Az eredeti receptet a cikk alján találhatod, de én például vaj helyett margarint használtam, illetve a rudak tetejére a 25 g sajt helyett szórtam vagy 100 g-ot, és megbolondítottam a sajtos rúd ízét azzal, hogy szeletelt bacon-t is tettem rá (lehet kapni 125 g-os kiszerelésben, én annyit tettem rá, de ez már csak ízlés kérdése). Mi így szeretjük 😊

Azzal kezdtem, hogy egy feles pohárba öntöttem tejet, és fél kanálnyi szódabikarbónával elkevertem.

Majd egy tálba kiöntöttem 250 g lisztet, belekockáztam 200 g margarint, raktam hozzá egy kiskanálnyi sót és összemorzsoltam a tésztát.

Utána a már korábban lereszelt sajtból hozzáöntöttem 200 g-ot, illetve a szódabikarbónás tejet is ráöntöttem, majd összegyúrtam a tésztát és kitettem egy lisztezett felületre.

A sütőt bekapcsoltam 200 °C légkeverésre.

Felvertem egy pohárba egy tojást, jól megsóztam és előkerestem a pizza szeletelőnket (kést is használhatsz, de szerintem ezzel a legegyszerűbb vágni a rudakat).

Lisztezett felületre kitettem a tésztát és kb. fél centi vastagságúra kinyújtottam.

Először lekentem a tojással.

Majd rászórtam a bacon-t.

Végül megszórtam sajttal.

Ezek után kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöttem, egy adagból két tepsinyi rúd készült.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-sajtos-rudak

Azanyja

 

Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂

 

Pin It on Pinterest

Megosztom

Oszd meg a barátaiddal a bejegyzést