Míg én édesszájúnak számítok, addig Apa inkább a sós sütikért van oda, és mivel a kislánynak meg gyakorlatilag mindegy, hogy mi kerül nasiként a tányérjára, ma úgy döntöttem, hogy Apának kedvezek.
Az eredeti receptet a cikk alján találhatod, de én például vaj helyett margarint használtam, illetve a rudak tetejére a 25 g sajt helyett szórtam vagy 100 g-ot, és megbolondítottam a sajtos rúd ízét azzal, hogy szeletelt bacon-t is tettem rá (lehet kapni 125 g-os kiszerelésben, én annyit tettem rá, de ez már csak ízlés kérdése). Mi így szeretjük 😊
Azzal kezdtem, hogy egy feles pohárba öntöttem tejet, és fél kanálnyi szódabikarbónával elkevertem.
Majd egy tálba kiöntöttem 250 g lisztet, belekockáztam 200 g margarint, raktam hozzá egy kiskanálnyi sót és összemorzsoltam a tésztát.
Utána a már korábban lereszelt sajtból hozzáöntöttem 200 g-ot, illetve a szódabikarbónás tejet is ráöntöttem, majd összegyúrtam a tésztát és kitettem egy lisztezett felületre.
A sütőt bekapcsoltam 200 °C légkeverésre.
Felvertem egy pohárba egy tojást, jól megsóztam és előkerestem a pizza szeletelőnket (kést is használhatsz, de szerintem ezzel a legegyszerűbb vágni a rudakat).
Lisztezett felületre kitettem a tésztát és kb. fél centi vastagságúra kinyújtottam.
Először lekentem a tojással.
Majd rászórtam a bacon-t.
Végül megszórtam sajttal.
Ezek után kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöttem, egy adagból két tepsinyi rúd készült.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-sajtos-rudak
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂