Szerencsére most már szinte az összes boltban lehet málnát kapni, illetve a kertekben, a bokrokon is piroslik már a gyümölcs, így egy könnyen elkészíthető, sütés nélküli desszertet hoztam nektek.
Azt hiszem nem én vagyok az egyedüli, akinek nyáron nem kívánkozik bekapcsolnia a sütőt, viszont a nasi utáni vágyát mindenképpen ki kell elégítenie. Na ilyenkor jönnek jól a gyorsan összedobható, sütést nem igénylő, hűsítő desszertek.
Hozzávalók a málnás desszerthez:
Dr. Oetker Prémium bourbon vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 5 ek cukor, 250 g sovány krémtúró, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom, 24 szem babapiskóta, 2 marék málna (ízlés szerint)
A málnás desszert elkészítése:
Megfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
A krémtúrót kiborítjuk egy tálba, ráreszeljük a citromhéját, és a vaníliás cukrot, majd jól elkeverjük.
Előveszünk 4 fagyis kelyhet, vagy poharat, és a kettőbe-háromba tört babapiskótákat az üveg aljára helyezzük.
A kihűlt pudingot hozzáöntjük a túróhoz, majd simára keverjük.
A pudingos túró felét elosszuk a négy tálba.
Majd újabb sor babapiskótát rétegzünk rá.
Ha ez megvan, akkor a maradék krémet is eloszlatjuk a poharakon, és végül málnával díszítjük.
Íme a végeredmény:
Érdemes jó pár órára hűtőbe tenni, hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Jó étvágyat hozzá.
Ha esetleg pedig kipróbálnátok egy másik epres, krémtúrós receptet, akkor kattintsatok ide.
Forrás: https://eddikonyhaja.blog.hu/2016/11/12/vanilias_turokrem_piskotaval_es_malnaval
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂