Tudom, hogy sokak szemében a halloween nem ünnep, sőt, sokan egyenesen károsnak tartják azt, hogy itthon is egyre többen faragnak tököt, bújnak jelmezbe, és mennek a gyerekek csokit gyűjteni.

Én személy szerint azoknak a táborát erősítem, akik azt gondolják, hogy semmi tiszteletlenség nincsen abban, ha megünnepeljük mindenszentek előestjét, és hogy ne csokival tömjem a kislányt ez alkalomból, nálunk egy kis túrós-krumplis pogácsa került az asztalra már most, halloween köntösbe csomagolva.

Íme a hozzávalók:

25 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg főtt krumpli, 25 dkg túró, 2 kiskanál só, 1 tojás a pogácsa lekenéséhez.

Először is tegyük fel főni sós vízben a krumplit. Nem baj, ha túlfőzzük a burgonyát, annál könnyebb lesz szétnyomni.

Közben egy tálba szórjuk ki a lisztet, vagdossuk bele a vajat, morzsoljuk bele a túrót és sózzuk meg ízlés szerint.

Amikor a krumpli megfő, adjuk hozzá még tűzforrón, hogy szét tudja olvasztani a vajat.

Kezünk védelmében először fakanállal, majd kézzel gyúrjunk egy lágy tésztát.

Pihentessük a tésztát a hűtőben egy órán át, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki bő 1 cm-es vastagságúra.

Én most direkt halloween formákkal szaggattam ki a tésztát, a kislány lelkes közreműködésével.

Verjünk fel egy tojást és kenjük le a pogácsák tetejét. Ennyi mennyiségből nálam két tepsinyi készült.

220 °C-on kb. negyedóra alatt süssük aranybarnára a pogácsákat.

Íme a végeredmény:

Jó étvágyat hozzá.

Ha kipróbálnál egy nutellás, csokidarabos, isteni omlós kekszet is, kattints ide.

 

Azanyja

Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂

Pin It on Pinterest

Megosztom

Oszd meg a barátaiddal a bejegyzést