A rebarbarával tavaly ismerkedtem meg, és azt hiszem elmondhatom, hogy szerelem volt első kóstolásra. Persze csak úgy önmagában nem túlságosan finom, hiszen egy savanykás ízű zöldségről beszélünk, de amikor eperrel készítünk belőle süteményt, akkor abból csakis valami isteni finomság sülhet ki. Én most még ezen is túlmentem, hiszen csokidarabokat is sütöttem a piskótába.
Hozzávalók a rebarbarás epres csokis piskótához:
25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 25 dkg margarin, 5 db tojás, 25 dkg rebarbara, 25 dkg eper, 10 dkg csoki, fél csomag sütőpor – 25×35-ös tepsi
A rebarbarás epres csokis piskóta elkészítése:
Először is mossuk meg a kicsumázott epret és a rebarbaraszárról húzzuk le a legfelső réteget. Ezután vágjuk fel őket kb. egyforma darabokra.
Egy tálban olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a cukrot és a tojásokat, majd habverővel keverjük össze ezeket.
Ezek után szórjuk bele a lisztet és a sütőport, és keverjük csomómentesre a tésztát.
A csokit tördeljük fel apró darabokra.
Ha az eper és a rebarbara eresztett vizet, akkor azt öntsük le, majd szórjuk bele a csokidarabokkal együtt a tésztához.
Óvatosan keverjük össze a hozzávalókat.
Egy sütőpapírba bélelt tepsibe öntsük ki a masszát, majd a 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 40-45 perc alatt.
Íme a rebarbarás epres csokis piskótánk:
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretnél más rebarbarás receptet is kipróbálni, akkor ajánlom az epres-rebarbarás pitémet.
Ha pedig többet szeretnél megtudni magáról a rebarbaráról és arról, hogy mennyire egészséges, akkor ajánlom ezt az oldalt.
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂