Ennek a meggyes piskótának a receptjét még egy kolleganőm adta meg nekem, idestova 15 éve. Annyira finom és annyira egyszerű elkészíteni ezt a sütit, hogy azóta is évente minimum négy-öt alkalommal megcsinálom. És általában kapásból dupla adagot készítek belőle.
Íme a hozzávalók a meggyes piskótához:

20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 20 dkg margarin, 4 db tojás, 3 késhegynyi sütőpor, egy üveg meggybefőtt és egy marék dió
A meggyes piskóta elkészítése:
A felkockázott margarint keverjük össze 8 dkg cukorral.

Majd egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat is.
![]() | ![]() |
Egy külön tálba a tojásfehérjéket 7 dkg cukorral verjük fel, és adjuk hozzá a margarinos alaphoz.
![]() | ![]() |
Végül adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, és lazán keverjük ki a piskótatésztát.

A masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én egy 20×30-as tepsit használtam).

A kimagozott meggyeket csöpögtessük le alaposan, majd nyomkodjuk bele a tésztába. Érdemes amúgy egyesével is egy kicsit kinyomni a meggyeknek a levét, hogy ne áztassák el a tésztát.

Végül törjünk össze egy maréknyi diót.

És szórjuk meg vele a piskótát.

Előmelegített sütőben 180 °C légkeverésen fél óra alatt süssük meg.
Íme az elkészült, egyszerű meggyes piskótánk:

Jó étvágyat hozzá!
Ha kipróbálnál egy isteni, nutellás,csokidarabos keksz receptet, kattints ide!
Ha pedig kipróálnád a többi receptemet is, nézz el hozzám a Pinterest oldalamra.
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂






