A lányom egészen pici kora óta segít nekem a konyhában. Persze eleinte több gondot okozott, mint amennyi segítséget kaptam tőle. De most, hogy lassan betölti az ötéves kort, elmondhatom, hogy vannak olyan receptek, amiket szinte egyedül készít el. Ilyen például ez az egyszerű sajtos rúd is, szalonnával a tetején.
Hozzávalók az egyszerű sajtos rúdhoz:
250 g liszt, 200 g margarin, 300 g sajt, 125 g kockázott bacon, 1 tojás, 1 teáskanál só, 0,5 kávéskanál szódabikarbóna, 50 ml tej
Az egyszerű sajtos rúd elkészítése:
Először is a fél kávéskanálnyi szódabikarbónát keverjük el az 50 ml tejjel. Majd egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a felkockázott vajat.
Reszeljük le a sajtot, amiből 200 g-ot adjunk hozzá a tésztához, öntsük rá a szódabikarbónás tejet, gyúrjuk össze sima tésztává, majd tegyük ki lisztezett felületre.
Nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra.
Verjünk fel egy tojást, sózzuk meg, majd kenjük le vele a tészta tetejét. Utána a szalonnát is egyenletesen oszlassuk el rajta.
Végül a maradék 100 g sajttal szórjuk meg a tészta tetejét. Jusson mindenhova, a szélekre is.
Fogjunk egy pizza szeletelőt (vagy egy kést), és tetszőlegesen vágjuk fel rudakra, kockákra a tésztát.
200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen, süssük kb. 15 perc alatt aranybarnára a sajtos rudakat. Egy adagból két tepsinyi készült.
Íme az elkészült, egyszerű sajtos rúd:
Jó étvágyat hozzá!
Ha érdekel egy jó juhtúrós pogácsa recept, kattints ide.
Ez a recept ihlette az én egyszerű sajtos rudamat.
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂