A lányom egészen pici kora óta segít nekem a konyhában. Persze eleinte több gondot okozott, mint amennyi segítséget kaptam tőle. De most, hogy lassan betölti az ötéves kort, elmondhatom, hogy vannak olyan receptek, amiket szinte egyedül készít el. Ilyen például ez az egyszerű sajtos rúd is, szalonnával a tetején.

Hozzávalók az egyszerű sajtos rúdhoz:

egyszeru sajtos rud

250 g liszt, 200 g margarin, 300 g sajt, 125 g kockázott bacon, 1 tojás, 1 teáskanál só, 0,5 kávéskanál szódabikarbóna, 50 ml tej

Az egyszerű sajtos rúd elkészítése:

Derult egbol terhesseg

Először is a fél kávéskanálnyi szódabikarbónát keverjük el az 50 ml tejjel. Majd egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a felkockázott vajat.

egyszeru sajtos rud

Reszeljük le a sajtot, amiből 200 g-ot adjunk hozzá a tésztához, öntsük rá a szódabikarbónás tejet, gyúrjuk össze sima tésztává, majd tegyük ki lisztezett felületre.

egyszeru sajtos rud
egyszeru sajtos rud

Nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra.

egyszeru sajtos rud
egyszeru sajtos rud

Verjünk fel egy tojást, sózzuk meg, majd kenjük le vele a tészta tetejét. Utána a szalonnát is egyenletesen oszlassuk el rajta.

egyszeru sajtos rud
egyszeru sajtos rud

Végül a maradék 100 g sajttal szórjuk meg a tészta tetejét. Jusson mindenhova, a szélekre is.

egyszeru sajtos rud
egyszeru sajtos rud

Fogjunk egy pizza szeletelőt (vagy egy kést), és tetszőlegesen vágjuk fel rudakra, kockákra a tésztát.

egyszeru sajtos rud
egyszeru sajtos rud

200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen, süssük kb. 15 perc alatt aranybarnára a sajtos rudakat. Egy adagból két tepsinyi készült.

Íme az elkészült, egyszerű sajtos rúd:

egyszeru sajtos rud

Jó étvágyat hozzá!

Ha érdekel egy jó juhtúrós pogácsa recept, kattints ide.

Ez a recept ihlette az én egyszerű sajtos rudamat.

Azanyja

Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂

Pin It on Pinterest

Megosztom

Oszd meg a barátaiddal a bejegyzést