Még javában tart az eperszezon, és úgy néz ki a nyári meleg is hamarosan megérkezik. Ezen felbuzdúlva csináltam egy 20 percen belül elkészíthető, minden értelmében könnyű, epres desszertet.

Hozzávalók az epres-joghurtos túrókrémhez:

Hozzávalók 4 kehely epres túrókrémhez: 50 dkg sovány tehéntúró, 2 natúr joghurt, 50 dkg eper, 5 evőkanál cukor

Az epres-joghurtos túrós desszert elkészítése

Először is félretesszük a 4 legszebb epret a díszítéshez.

Majd 8 szem epret tetszőleges darabokra vágunk.

A maradék epret pedig leturmixoljuk, és kiöntjük egy pohárba.

Kicsit kiöblögetjük a tálat, amiben ledaráltuk az epret, és belekanalazzuk a túrót, a joghurtot és a cukrot.

Majd óvatosan, hogy ne fröcsögjön szét, ezeket is összeturmixoljuk.

A túrós-joghurtos krém kb. felét átöntjük egy másik pohárba, a maradékhoz pedig hozzáöntjük az eperkrémet.

Ez utóbbit szintén összekeverjük, hogy mindenhova jusson az epermasszából.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor előveszünk 4 fagyispoharat, és a túrós-joghurtos krém felét elosszuk egyenletesen a 4 kehely aljára.

Majd a következő sorba a felkockázott eperdaraboknak szintén a fele kerül.

Az egészet nyakon öntjük az epres-túrós-joghurtos öntettel.

A következő rétegünk ismét az eperdarabok legyenek.

Végül a maradék túrós-joghurtos krémet öntsük rá a tetejére.

Díszítésül pedig vágjuk négybe az elején félretett négy szem epret, és helyezzük felülre.

Íme az elkészült, hűsítő epres desszert:

Azonnal fogyasztható, de hűtőből kivéve az igazi, így érdemes visszahűteni egy órácskára.

Mivel folyékony állagú lesz a desszert, a kisebbeknek adhatjuk szívószállal is, miután kihalásztuk a nagyobb eperdarabokat.

Jó étvágyat hozzá.

Ha pedig egyéb epres finomságra vágysz, ajánlom ezt az isteni epres-rebarbarás pitét.

Ha szeretnél még többet megtudni az eper jótékony hatásáról, akkor ajánlom ezt a cikket!

Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂

Azanyja

Pin It on Pinterest

Megosztom

Oszd meg a barátaiddal a bejegyzést