Még javában tart az eperszezon, és úgy néz ki a nyári meleg is hamarosan megérkezik. Ezen felbuzdúlva csináltam egy 20 percen belül elkészíthető, minden értelmében könnyű, epres desszertet.
Hozzávalók az epres-joghurtos túrókrémhez:
Hozzávalók 4 kehely epres túrókrémhez: 50 dkg sovány tehéntúró, 2 natúr joghurt, 50 dkg eper, 5 evőkanál cukor
Az epres-joghurtos túrós desszert elkészítése
Először is félretesszük a 4 legszebb epret a díszítéshez.
Majd 8 szem epret tetszőleges darabokra vágunk.
A maradék epret pedig leturmixoljuk, és kiöntjük egy pohárba.
Kicsit kiöblögetjük a tálat, amiben ledaráltuk az epret, és belekanalazzuk a túrót, a joghurtot és a cukrot.
Majd óvatosan, hogy ne fröcsögjön szét, ezeket is összeturmixoljuk.
A túrós-joghurtos krém kb. felét átöntjük egy másik pohárba, a maradékhoz pedig hozzáöntjük az eperkrémet.
Ez utóbbit szintén összekeverjük, hogy mindenhova jusson az epermasszából.
Ha ezzel is megvagyunk, akkor előveszünk 4 fagyispoharat, és a túrós-joghurtos krém felét elosszuk egyenletesen a 4 kehely aljára.
Majd a következő sorba a felkockázott eperdaraboknak szintén a fele kerül.
Az egészet nyakon öntjük az epres-túrós-joghurtos öntettel.
A következő rétegünk ismét az eperdarabok legyenek.
Végül a maradék túrós-joghurtos krémet öntsük rá a tetejére.
Díszítésül pedig vágjuk négybe az elején félretett négy szem epret, és helyezzük felülre.
Íme az elkészült, hűsítő epres desszert:
Azonnal fogyasztható, de hűtőből kivéve az igazi, így érdemes visszahűteni egy órácskára.
Mivel folyékony állagú lesz a desszert, a kisebbeknek adhatjuk szívószállal is, miután kihalásztuk a nagyobb eperdarabokat.
Jó étvágyat hozzá.
Ha pedig egyéb epres finomságra vágysz, ajánlom ezt az isteni epres-rebarbarás pitét.
Ha szeretnél még többet megtudni az eper jótékony hatásáról, akkor ajánlom ezt a cikket!
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂
Azanyja