Bármennyire is imádok sütni, a tortakészítés nem az erősségem. Bár egyre jobb piskótákat tudok készíteni, néha mégis elcsábulok, és a sütés nélküli torták közül választok. Így tettem ezt most is, és nem bántam meg; azt hiszem már a látvány is önmagáért beszél. Túrós is, epres is, cukrot is alig tartalmaz, elkészíteni is könnyű, szóval amíg tart az eperszezon még biztosan el fogom készíteni néhányszor.
Az eredeti receptet a cikk alján találjátok, de íme a hozzávalók az epres túró tortához:
Hozzávalók: 50 dkg túró, 3 cs. vaníliás cukor, 7 dkg kristálycukor, 2 cs. Dr. Oetker expressz zselatin fix, 25 dkg kör alakú babapiskóta, 2 natúr joghurt, 200 ml habtejszín, 1 citrom leve és héja, 50 dkg eper, kevés tej
Amire még szükségünk lesz: gépi habverő, tortaforma, sütőpapír
Az epres túró torta elkészítése:
Először is fogtam az epret, megmostam, majd bő 35 dekát apróra felvágtam.
A maradék epret pedig mérettől függően félbe, illetve négybe vágtam, ez lesz majd a díszítés, így célszerűbb a szebb darabokat meghagyni.
Ezek után egy tálba öntöttem a habtejszint, gépi habverővel kevertem fél percig, majd beleszórtam az egyik expressz zselatin fix-et, és kevertem tovább.
Bő 2 perc múlva krémes, keményebb állagú lett, ekkor már jó.
Egy másik tálba beleöntöttem a túrót, a vaníliás cukrokat, a kristálycukrot, a másik zacskó zselatin fix-et, a joghurtot, és belereszeltem a citromhéjat, illetve hozzáöntöttem a kifacsart citromlevet.
A habverővel ezt is összedolgoztam.
Majd a habtejszint hozzáöntöttem, és óvatosan beleforgattam a habot.
Végül az apróra feldarabolt epreket is a tálba szórtam, és összkevertem az egészet.
Ezek után elővettem a tortaformát, és az aljára sütőpapírt erősítettem.
Utána elővettem a köralakú babapiskótákat, egyesével beáztattam az aljukat tejbe, és elkezdtem kirakni őket a tortaformába.
Összesen 2 rétegben célszerű rakni, így mindenhova kerül piskóta.
Ezek után nem maradt más, csak rá kellett lapátolnom az epres masszát.
A torta tetejét pedig feldíszítettem az eperdarabokkal.
Íme az ínycsiklandó epres tórótorta:
Ha elkészült, tegyük néhány órára a hűtőbe, így lesz az igazi.
Jó étvágyat hozzá.
Az eredeti receptet itt találjátok
Azanyja
Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂