Bármennyire is imádok sütni, a tortakészítés nem az erősségem. Bár egyre jobb piskótákat tudok készíteni, néha mégis elcsábulok, és a sütés nélküli torták közül választok. Így tettem ezt most is, és nem bántam meg; azt hiszem már a látvány is önmagáért beszél. Túrós is, epres is, cukrot is alig tartalmaz, elkészíteni is könnyű, szóval amíg tart az eperszezon még biztosan el fogom készíteni néhányszor.

Az eredeti receptet a cikk alján találjátok, de íme a hozzávalók az epres túró tortához:

Hozzávalók: 50 dkg túró, 3 cs. vaníliás cukor, 7 dkg kristálycukor, 2 cs. Dr. Oetker expressz zselatin fix, 25 dkg kör alakú babapiskóta, 2 natúr joghurt, 200 ml habtejszín, 1 citrom leve és héja, 50 dkg eper, kevés tej

Amire még szükségünk lesz: gépi habverő, tortaforma, sütőpapír

Az epres túró torta elkészítése:

Először is fogtam az epret, megmostam, majd bő 35 dekát apróra felvágtam.

A maradék epret pedig mérettől függően félbe, illetve négybe vágtam, ez lesz majd a díszítés, így célszerűbb a szebb darabokat meghagyni.

Ezek után egy tálba öntöttem a habtejszint, gépi habverővel kevertem fél percig, majd beleszórtam az egyik expressz zselatin fix-et, és kevertem tovább.

Bő 2 perc múlva krémes, keményebb állagú lett, ekkor már jó.

Egy másik tálba beleöntöttem a túrót, a vaníliás cukrokat, a kristálycukrot, a másik zacskó zselatin fix-et, a joghurtot, és belereszeltem a citromhéjat, illetve hozzáöntöttem a kifacsart citromlevet.

A habverővel ezt is összedolgoztam.

Majd a habtejszint hozzáöntöttem, és óvatosan beleforgattam a habot.

Végül az apróra feldarabolt epreket is a tálba szórtam, és összkevertem az egészet.

Ezek után elővettem a tortaformát, és az aljára sütőpapírt erősítettem.

Utána elővettem a köralakú babapiskótákat, egyesével beáztattam az aljukat tejbe, és elkezdtem kirakni őket a tortaformába.

Összesen 2 rétegben célszerű rakni, így mindenhova kerül piskóta.

Ezek után nem maradt más, csak rá kellett lapátolnom az epres masszát.

A torta tetejét pedig feldíszítettem az eperdarabokkal.

Íme az ínycsiklandó epres tórótorta:

Ha elkészült, tegyük néhány órára a hűtőbe, így lesz az igazi.

Jó étvágyat hozzá.

Az eredeti receptet itt találjátok

Azanyja

Még több tartalomért lájkolj a facebookon. 🙂

Pin It on Pinterest

Megosztom

Oszd meg a barátaiddal a bejegyzést